Uludağ İçecek, yaptığı yatırımlar sonucunda Uludağ Frutti’yi koruyucusuz üreterek Türkiye'nin ilk ve tek koruyucusuz meyve aromalı maden suyu üretimi yapan firmasıdır.
Uludağ İçecek ürünleri koruyucusuz üretim teknolojisi ve ARGE çalışmaları sayesinde potasyum sorbat (E202) ve/veya sodyum benzoat (E211) gibi koruyucular içermemektedir.
Uludağ İçecek’in fikir öncülüğünde Alman Krones firmasıyla iş birliği sonucunda Uludağ İçecek, dünyada gazlı içeceklerde koruyucusuz üretim teknolojisinin başlatılmasına öncülük etmiş oldu.
Uludağ Frutti cam şişe ürünlerimizi 80 °C üzerinde uzun dönemli pastörizasyon metodu ile pastörize ederek koruyucu içermeden üretiyoruz.
Uludağ İçecek’in sahip olduğu koruyucusuz üretim teknolojisinin sanılanın aksine raf ömrü kısaltma değil arttırma özelliği bulunmaktadır. Koruyucusuz üretim teknolojisinin pozitif etkileri ile birlikte yapılan AR-GE çalışmaları sonucunda bazı ürünlerin mevcut raf ömürleri 1-3 ay arttırılmış olup diğer koruyucu içermeyen ürünler için de raf ömrü arttırma çalışmaları devam etmektedir.
Uludağ İçecek, tüm ürünlerinde %100 pancar şekeri kullanmakta olup Nişasta bazlı şeker (NBŞ) glikoz ve fruktoz şurubu kullanmamaktadır.